Обратно към категорията

Гроздан Караджов: Скоро започва ремонтът на пътя Окоп-Елхово

Добавено на: 03.06.2022 11:41
   

Пътят Елхово-Окоп с дължина 24,5 км е в незадоволително експлотационно състояние, налични са множество пропадания. Още през 2021 г. АПИ е изготвила технически проект на тази отсечка, одобрено е и допълнително задание. Той ще бъде възложен чрез неотложни ремонти, заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов. Пътноподдържащото дружество са предоставили вече проект за временна организация на движението.
Предвидено е затваряне на участъци и пренасочване на движението по обходни маршрути, а именно по републиканския път Калчево-Саранско-Стефан Караджово и по републиканския път Елхово-Болярово. В момента се извършват дейности по обходните маршрути, каза още Гроздан Караджов.
Има сериозно завишаване на трафика от Турция към България, като той се пренасочва към ГКПП-Лесово, поради което граничният пункт ще претърпи уширение, допълни още министърът на регионалното развитие и благоустройството. Караджов е възложил проучване дали път I-7 да не се ушири в четирилентов предвид натоварения трафик. Това ще отнеме поне половин година, докато се прецени дали икономически да се пристъпи към такъв държавен харч.
Отговорът му бе по питане от народния представител Димитър Иванов. Жителите на село Окоп са поискали и изграждането на шумозащитна стена, каза още Иванов.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!