Обратно към категорията

Христо Христов, кмет на община Болярово: 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност

Добавено на: 24.05.2023 08:01
   

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,

ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,

УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ,

ДАМИ И ГОСПОДА,

 

За мен е чест да ви поздравя на днешния 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Няма нищо по-силно от знанието и нищо по-вдъхновяващо от творческия дух. Знаете го най-добре вие - учителите, посветили живота си на образованието и възпитанието на децата ни. През изминалите две години на тежки изпитания  вие доказахте своята отдаденост към мисията на съвременни просветители, за което ви дължим дълбок поклон.

Работете все така всеотдайно и неуморно за издигането на реномето на учителската професия, множете успехите си, като продължавате да изграждате от децата знаещи и можещи хора. Поощрявайте любопитството им, създавайте им усещането, че знанието и науката са ценност, богатство и сила, които определят бъдещето на човека.

Общината и през тази година е предвидила сериозни финансови инвестиции и за двете училища Средно училище „Д-р Петър Берон“ Болярово и Основно училище „Стефан Караджа“ - Стефан Караджово, както и за Детска градина „Здравец“ и нейните филиали с цел по-добри условия за обучение на децата и за работа на преподавателските колективи.

Вярвам, че и занапред заедно ще работим за постигане на общата ни цел – по-качествено образование на децата на община Болярово.

Благодарен съм и на културните и читалищни дейци.

Няма как да не признаем, че и до днес читалищата в община Болярово продължават да са основните двигатели на културния ни живот, на обществените събирания, на публичните обсъждания. Вие сте неразделна част от нашите културни празници и прославяте община Болярово.

Изказвам дълбоко уважение и почит към енергията, вдъхновението и любовта, които влагате в работата си, за творческия пламък, който никога не гасне у вас, за приноса ви към опазване на културната памет на Община Болярово. Продължавайте да съхранявате българския национален дух, традициите и ги предавайте на идните поколения.

Всички ние сме призвани да дадем своя принос в опазването на националната идентичност. Защото тя е характеристиката, която ни отличава, тя е ценното, с което се заявяваме пред света и пак тя е духовната спойка, която ни събира заедно в дни като днешния, за да предадем традицията на идните поколения.

Сигурен съм, че любовта към изкуството, просветата, към българския фолклор, традиции и обичаи ще бъде вдъхновение за читалищните дейци и занапред и ще поддържа творческия плам в самодейните колективи.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И ЧИТАЛИЩНИ ДЕЙЦИ,

24 май не е просто поредният официален празник – това е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нация, заемаща своето място в историята на Европа. 24 май е символ на достойнство, традиция и духовност.

УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ,

Използвам повода отново да ви благодаря за професионализма и обективизма, когато отразявате събитията в община Болярово. Отстоявайте със същата енергия значими каузи – нещо, което през годините успешно сте правили!

Пожелавам ви много здраве, бодрост, повече оптимизъм и по-добри успехи във високоблагородната ви професия.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

ХРИСТО ХРИСТОВ,

кмет на Община Болярово


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!