Обратно към категорията

Искат премахването на улица в Чарда

Добавено на: 21.09.2020 10:37
Снимки: Община Стралджа
   

Улица в стралджанското село Чарда и тупик преминават през частен имот, научи 999 от канцеларията на Общинския съвет. Същевременно част от този имот по регулационния план е предаден към урегулиран поземлен имот за училище.

В Чарда се гордеят с читалището си, с кукерите, с православния храм „Св. Успение Богородично“, но училище там отдавна няма. Не е реализирана и процедурата по отчуждаване на частния имот. Наследниците му сега са подали искане до общината да се премахнат улицата и тупика, които по план преминават през имота им, както и целият парцел да възвърне статута си на жилищна територия.

Главният архитект на община Стралджа Евгений Чобанов е дал положително становище, а Общински съвет-Стралджа ще гласува на 24 септември.

В дневния ред на заседанието на съвета са включени още нова наредба за управление на отпадъците и измененията на наредбите за стопанисването на общинската собственост, за местните такси и цени на услугите, предоставяни от общината, за регистрацията на превозните средства с животинска тяга.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!