Обратно към категорията

Избори 2021/ГЕРБ-СДС: Хаос с машинното гласуване в Ямбол

Добавено на: 11.07.2021 13:07
   

Хаос с машинното гласуване в Ямбол, констатираха представители и наблюдатели от ГЕРБ-СДС. Така започна и така продължава машинното гласуване и изборния ден в Ямбол. Опашки пред избирателни секции, изнервени гласоподаватели и блокиращи машини!

Коалиция „ГЕРБ-СДС“ подаде серия сигнали за нарушения на изборния процес.

След сигнал за нестартиралата работа на машина в секция 16 в Ямбол и невъзможност на избирателите да гласуват, едва след 12 часа на обяд бе разрешен вота с хартиени бюлетини в посочената секция. В секция 67 въпреки проблема с машинната, не е разрешен вот с хартиени бюлетини. ГЕРБ-СДС подаде втори сигнал свързан с проблемната 67-ма секция. От самия старт на гласуването машината блокира непрекъснато и след всеки избирател се рестартира. Това създава непрекъснато напрежение сред избирателите и забавя много процеса на гласуване. От коалицията настояват да бъде създаден нормален избирателен процес в Ямбол.  

За фрапиращо нарушение в изборните секции в Ямбол сигнализира Коалиция „ГЕРБ-СДС“ в  РИК.  В никоя от изборните секции и помещения не се извършва дезинфекция на картите за машинно гласуване, след тяхното използване. Не се предоставят на избирателите и ръкавици за гласуването. „Това нарушава противоепидемичните норми, въведени и действащи към момента“, се казва в сигнала.

Сигнал за наличие на агитационни материали пред избирателни секции 21 до 26 и 97-ма в център „Каритас“ в Ямбол подаде „ГЕРБ-СДС“. „Настояваме за проверка и незабавно премахване на агитационните материали, които нарушават  разпоредбите на Изборния кодекс“, се казва в сигнала.

„Свидетели сме на хаос в изборния процес. Така се правят избори от служебно правителство!“, коментираха от Коалиция „ГЕРБ-СДС“ в Ямбол.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!