Обратно към категорията

Изграждат нов пътен възел на АМ "Тракия" в района на Ямбол

Добавено на: 04.02.2024 13:48
   

Нов пътен възел ще бъде изграден по трасето на автомагистрала „Тракия" в района на Ямбол. Отклонението ще даде директен достъп до магистралата на жителите на град Стралджа и близките населени места.

Идеята за пътен възел на 298-299 км на магистрала Тракия отлежава от години, но едва сега  от Агенция пътна инфраструктура е дадена  „зелена светлина" за неговото изграждане, обясни кметът на община Стралджа Атанас Киров пред БНР: „Всичко е готово имаме договор с АПИ и през февруари трябва да се гласува на сесия на Общинския съвет ще влезе в пътната агенция  за финансиране".

Договорът с пътната агнция е от 2021 година, вече е приключило и отчуждаването и прекатегоризацията на земята в района на бъдещата пътна отбивка. По проект на новия пътен възел ще бъде обособено и тържище за селскостопанска продукция за местните фермери.

„От страната на село Водениечене ще бъде направен пазара и в договора с АПИ е заложено, че подаряваме на Агенцията целия проект, но собствеността на земята си остава наша, те ще извършват поддръжката и експлоатацията, но ние ще менажираме пазара", обясни Киров.

Новата пътна отбивка на магистралата ще облекчи трафика в района на пътен възел „Зимница" и ще съкрати пътя от Бургас към Русе.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!