Обратно към категорията

Изложба от детски рисунки краси фоайето на община „Тунджа“

Добавено на: 29.12.2021 16:21
   

На втория етаж в административната сграда на община „Тунджа“ е подредена изложба от детски рисунки.

Изложбата е заключителна проява на Дейност 6 „ Общностни дейности и кампании, насочени към недопускане на дискриминация, основана на раса, етнически произход или религиозна принадлежност“ по проект „Компас – Интегрирани мерки за социално включване в община „Тунджа“, финансиран по процедура „Социално – икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване на достъпа до образование“ – компонент 1 чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 и Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г.

Проектът се изпълнява в периода от 06.03.2019 г. до 31.12.2021 г. Бенефициент е Община „Тунджа“. Мерките, финансирани по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., се осъществява в партньорство с детска градина „Изворче“, с. Кабиле, община „Тунджа“ и Сдружение „Ромска академия за култура и образование“ (РАКО), гр. Сливен.

Изложбата е представена от двамата художници - Николай Димитров и Даниел Дубаров, които заедно с местните общности изработиха художествените платна - стенописи на общо 25 фасади на общински детски градини, училища и на народни читалища в населени места на територията на община „Тунджа“ и модерираха общностните пленери на открито „Да нарисуваме толерантността“.

Рисунките са част от творбите на малките художници, участници в пленерите, проведени през първия и втория етапи на проектната дейност и в контекста на Коледните и Новогодишни празници носят красивото послание за толерантността като човешка добродетел и като ценност в отношенията между хората.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!