Обратно към категорията

Какво се случва с обществения транспорт в „Тунджа“?

Добавено на: 03.08.2021 10:44
   

Община Тунджа прекрати обществената поръчка за междуселищния транспорт. Това става ясно от прессъобщение на администрацията. Причината - двете фирми отказали да подпишат договора. Първо се отказал одобреният превозвач, след това и вторият.

Най-големият превозвач по тези линии „Чапъра“ беше класиран на второ място, но сега има реалния шанс да вземе междуселските курсове. „Джи Ен Си Транс“, въпреки че спечелиха поръчката, се отказаха на финалната права, става ясно от прессъобщението, в което имената на фирмите са спестени.
Очаква се да бъде обявена нова поръчка. Докато бъде избран изпълнител, услугата ще се предоставя на принципа „пряко договаряне“.
Собственикът на „Чапъра“ Мирослав Мирчев заяви пред 999, че ще кандидатства за следващата поръчка и ще изпълнява курсовете съвместно с колегите си, както беше досега.
Припомняме, че сагата започна, когато междуселските линии излязоха от община Ямбол при предишното управление. Услугата се оказа не толкова привлекателна, а инвестицията в автобуси – още по-безсмислена, според превозвачите. По техните думи, загубите са големи и бяха съкратени курсове по различни направления. От община Тунджа компенсират превозвачите всеки месец с до 8 000 лв. за доказани загуби.
Според сигнали на наши слушатели, по линиите между селата се движат бусове без климатици и вариант за отваряне на прозорци, което за летните температури е недопустимо.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!