Обратно към категорията

Кампания за донорството в Ямбол

Добавено на: 16.10.2020 18:09
Снимки: БЧК
   

По повод Европейския ден на донорството и трансплантацията, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ в партньорство с БЧК, общински и държавни организации реализираха поредица от събития за повишаване на  информираността на обществото за донорството и трансплантацията, съобщиха от Областния секретариат на червенокръстската организация..

Доброволците на Българския младежки Червен кръст – Ямбол раздаваха на гражданите информационни брошури, включващи въпроси и отговори за донорството и трансплантацията. Доброволците отговаряха на въпросите на гражданите, свързани с даряването на органи, колко човешки живота се спасяват от един донор, колко са чакащите лица за трансплантация в момента в България и т.н.

Целта на кампанията е да се насърчи обществения дебат и да се повиши осведомеността за донорството на органи, тъкани и клетки, като начин за подобряване и спасяване на човешкия живот. Европейският ден на донорството и трансплантацията е възможност да се почетат всички донори на органи и техните семейства, както и да се благодари на медицинските специалисти по донорство и трансплантация, които помагат да се спасят животи и да се подобри качеството на живот на много хора.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!