Обратно към категорията

Кметове и кметски наместници в Боляровско се срещнаха с директора на РУ - Елхово

Добавено на: 30.03.2023 16:36
   

Ограничаване на скоростта на движение и засилен контрол върху машините на земеделските производители, които неправомерно замърсяват пътищата, бяха основните проблеми, които поставиха днес кметовете и кметските наместници от община Болярово на среща с началника на Районно управление-Елхово Георги Вълев и началника на местния полицейски участък Петър Димитров.

Срещата бе организирана по покана на кмета на общината Христо Христов.

За легнал полицай на входа на село Ситово апелира кметският наместник Станка Табурова. За знак, който да сигнализира шофьорите, че на пътя могат да изскочат внезапно животни, настоя кметският наместник на село Странджа Иванка Чалъмова.

Водачите масово не спазват задължителните ограничения на скоростта в населено място, сигнализира и кметският наместник на село Денница Милена Стамова.

За отдавнашните проблеми със замърсените пътища от техниката на земеделски производители и от животновъди споделиха за пореден път кметските наместници на Горска поляна и Малко Шарково Стоян Михов и Тодорка Метаксова.

Засиленото полицейско присъствие през последните месеци в района определено повлияха положително за ограничаване на кражбите, споделиха кметовете на Стефан Караджово Димитър Димитров и Мамарчево Марчо Тодоров, кметските наместници на Воден Стоянка Чакърова и на Голямо Крушево Костадин Иванов. Иванов апелира и за по-чести посещения от страна на полицията и в нощните часове, предвид засиленото пресичане на района от мигрантски групи, които притесняват самотноживеещите хора.

Полицейският участък в Болярово има три екипа, обясни началника на Районно управление-Елхово Георги Вълев. Той и Петър Димитров поеха ангажимента на място с кметските наместници да обсъдят възможните методи за ограничаване на скоростта, както и да се предприемат по-сериозни мерки спрямо земеделските производители и животновъдите, които досега са получили по няколко предписания, но отново допускат нарушения. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!