Обратно към категорията

Кметът на община Ямбол се срещна с управителя на фирма „Нивес“ ЕООД, закупила незавършения ямболски завод за малц

Добавено на: 11.05.2022 17:04
   

Кметът Валентин Ревански и главният архитект на община Ямбол се срещнаха с Николай Христов, управител на „Нивес“ ЕООД – София. 

Фирмата е закупила ямболския завод за малц, който така и не беше завършен през миналия век, а повод за срещата беше изтеклото през 2014 година строително разрешение. Дружеството иска да построи допълнителна сграда и фотоволтаичен парк за собствени нужди. 

„Нивес“ ЕООД ще разкрие 100 работни места, а когато започне да работи, заводът ще бъде един от най-големите в Източна Европа. Негов аналог е предприятие за малц в град Карлови Вари, Чехия.

Фирмата е закупила и друга база за малц, която се намира в село Калояново, Пловдивско. В момента там се намира и по-голямата част от оборудването, което ще функционира в ямболския завод.

Валентин Ревански заяви, че Община Ямбол ще съдейства с всичко необходимо, за да започне работа заводът за малц. Кметът изрази задоволство от факта, че ще бъдат създадени нови работни места в града и от обещанието на Николай Христов фирмата да подкрепя различни ямболски каузи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!