Обратно към категорията

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански беше гост на церемонията по повод 69-та годишнина на Авиобаза „Безмер“ (ВИДЕО)

Добавено на: 05.10.2020 18:10
   

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански беше почетен гост на церемонията по повод 69-та годишнина от създаването на Авиобаза „Безмер“. На празника присъстваха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, командирът на Военновъздушните сили генерал-лейтенант Цанко Стойков, командири на военни формирования от Българската армия, офицер от командването на Военовъздушните сили, бивши командири и колеги от авиобазата.

„Нашата военна история е изпълнена с много примери за герои, показали на всички силата на българския дух и служили вярно на своята Родина. Нека не забравяме, че първият боен полет в Европа беше осъществен от българската армия при победата ѝ в Одрин, а от редиците на Авиобаза „Безмер“ е и вторият български космонавт – генерал-майор от резерва Александър Александров. Днес всички вие продължавате тяхното и на други велики българи дело и гарантирате въздушния суверенитет на страната ни. Във всяка една дейност винаги са били най-важни хората. Тези, които през 1951 година в нелеки условия край село Безмер са работили за изграждането на това летище. А сега, благодарение на Вас, то се превърна в място, което обединява достойни българи, избрали трудната и отговорна професия и превърнали своя дълг към Родината в призвание. Хора, които не се плашат от предизвикателствата на времето. Хора, за които важат думите на българския поет и революционер Пейо Яворов: „Няма по-успокоително небе от родното!“. В днешния празничен ден искам от сърце да ви пожелая да е мирно родното ни синьо небе, да е крепко Вашето и на Вашите семейства здраве! И винаги да ви чакат любимите Ви хора у дома! Нека никога не спира полетът на свободния Ви дух! Нека никога не забравяме кой ни е помагал в трудни времена.“, каза в словото си Валентин Ревански.

Командирът на Авиобаза „Безмер“ полковник Димитров награди военнослужещи и цивилни служители за постигнати високи резултати в учебно-бойната дейност, проявен професионализъм и трудолюбие при изпълнение на поставените задачи и по случай 69 години от създаването на военно формирование 26030. Военнослужещи бяха отличени и с обявяване на благодарност.

Отец Стоян отслужи водосвет и благослови военния строй и гостите на празника.

Церемонията приключи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на военнослужещите от поделение 26030, загинали при изпълнение на войнския си дълг.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!