Обратно към категорията

Кметът на Ямбол дари 20 000 лева за възстановяване и почистване на фасадата на Минералната баня

Добавено на: 17.11.2022 15:13
   

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански дари 20 000 лева, които ще бъдат разходвани за възстановяване на фасадата на Минералната баня в града. Чрез дарението фасадата, която не е ремонтирана от десетилетия и е в лошо състояние, ще придобие по-добър облик.

Желанието на Община Ямбол е в част от бившата Минерална баня да бъдат подредени експонатите от Музея за историята на медицината в Ямболския край, който в момента се намира в Диагностично-консултативен център 1 – Ямбол и е трудно достъпен за граждани.

Музеят разполага с повече от 3 800 експоната, медицинска литература и интересни пособия. В България има само три подобни сбирки. Едната е в Ямбол, а другите две - в Плевен и Варна, но ямболската колекция е най – богата. Градът дължи идеята за този прекрасен музей на Стефана Алексиева (23.11. 1921 – 14.11.2004 г.), която през годините с обич е събирала всеки един от експонатите.

За да бъдат довършени всички предвидени дейности в Минералната баня, са необходими допълнителни материали и средства. Към момента вече има заявено желание за предоставяне на финансова помощ и труд от страна на няколко ямболски фирми и физически лица. Всеки, който има желание, има възможност да помогне на каузата - повече информация може да бъде получена на телефон 0897 826 370.

Припомняме, че миналата година, отново благодарение на дарения, беше ремонтирана и ротондата, след като беше затворена 15 години. Днес тя се използва от гражданите и гостите на Ямбол, а вътре е монтирана и инсталация за охлаждане и газиране на вода.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!