Обратно към категорията

Контролно броене на разписките от машините ще има в 48 секции в Ямболска област

Добавено на: 11.11.2021 13:50
   

В Ямболска област са доставени 217 800 бюлетини за двата вида избори на 14 ноември. Образувани са 236 секции до момента, като в 159 от тях ще се гласува с машини, а в 77 - с хартиени бюлетини. Десет от секциите ще разполагат с по две машини, съобщи говорителят на Районната избирателна комисия /РИК/ Мариана Гърдева.
Бюлетините ще бъдат разпределени във всички секции за обезпечаване на изборния процес в случай на проблем с електронните устройства. Преброяване на контролните разписки от машините ще се извършва в 48 секции, които ще бъдат определени на случаен принцип от ЦИК в деня на вота. Според говорителя на РИК - Ямбол броенето ще забави значително предаването на изборните книжа в зала "Диана".
Избирателите с трайни увреждания ще могат гласуват с 8 подвижни избирателни кутии - по една в общините Ямбол, Стралджа и Болярово и пет в община Тунджа. В община Елхово не е подадено нито едно заявление за мобилна урна.
По-късно днес ще бъде определен броят на секциите в арестите, болниците, ковид отделенията и подвижните кутии за поставените под карантина избиратели, каза още Гърдева.
В 31-ви Ямболски многомандатен избирателен район са подадени общо 2386 заявления за гласуване по настоящ адрес. Най-много са заявленията в община Тунджа - 1324, следвани от община Стралджа - 388, Болярово - 357, Елхово - 187 и Ямбол - 130.


Купуването и продаването на гласове са престъпления!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!