Обратно към категорията

Концерт на известния бас Мартин Цонев и пианистката Ралица Ботева в Безистена

Добавено на: 13.07.2020 16:53
   

На 30 юли, четвъртък, от 18:30 часа в зала „Съвременност“ на ямболския Безистен ще изнесат концерт световноизвестният бас Мартин Цонев и пианистката Ралица Ботева, която ще свири на роял. Посещаемостта ще бъде съобразена с мерките, наложени от извънредната епидемична обстановка и заповедите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев: 50 % от капацитета на залата – 110 места.

Мартин Цонев идва в Ямбол по покана на тенора Георги Султанов и неговото сдружение „Артем“.

Програмата ще бъде приятна изненада за любителите на класическата музика в Ямбол, която със сигурност ще включва едни от най-известните произведения за бас. В концерта ще участва и квартетът от Камерен оркестър „Дианополис“ с концертмайстор Красимира Султанова.

Мартин Цонев е от Русе, критиците го поставят до великите Никола Гюзелев, Николай Гяуров и Борис Христов - българската Света троица от велики басове.

В родния си град Цонев е пял в метъл групата „Нихилист“.

Пътят на артиста към сцената е предопределен. Баща му Стоил Цонев в продължение на 47 години е корепетитор в Русенска опера.

Мартин Цонев дебютира през 1996 година, още докато е студент в Музикалната академия в София. Представлението е в Русе, ролята е на дон Базилио в „Севилския бръснар“ на Росини. Веднага след държавния си изпит през 1998 г. Цонев печели стипендия в оперната студия на Музикалния университет в Грац.

Знаменитият певец е влизал в ролята на Вотан, Алидоро, Бертрам, Борис Годунов – мечтата за всеки бас. Пее на италиански, френски, немски, руски, чешки и дори хинди. В момента Мартин Цонев живее и работи в Германия.

Ралица Ботева е пианистка в Държавна опера - Пловдив. Родена е в град Пловдив. Завършила е висшето си образование в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ и е магистър „Инструментално изкуство- пиано“.

Ралица Ботева е носител на Втора награда на конкурса „Й. С. Бах“ към Гьоте - институт. Има майсторски класове по пиано при проф. Милена Моллова, проф. В. Чучков, проф. Ерик Хедзик и др..

От 2002 г. е солиращ, оперен и балетен пианист в Държавна опера - Пловдив.

Богатият ѝ репертоар я прави предпочитан партньор и работи с най- добрите диригенти: Георги Димитров, Васил Казнджиев, Найден Тодоров, Деян Чобанов, Иван Ангелов, Лучано Ди Мартино, Абзал Мукхидин и много други.

Създател е на трио Sanaton, с което участва активно в културния живот на национално ниво.

От сряда, 15 юли, почитателите на класическата музика ще могат да си купят билети за концерта на касата в Културно-информационен център „Безистен“. Всички, които са закупили билети за концерта „Български корени“ на Камерен оркестър „Дианополис“, планиран за 1 март, неделя, могат да презаверят своите билети в Безистена.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!