Обратно към категорията

Край Безмер провеждат международна летателна подготовка

Добавено на: 04.10.2022 06:57
   

Край Безмер и Чешнегирово започна международната летателна тренировка European Spartan Exercise 2022 (ESE 2022), на която България е домакин за пети път, съобщиха от Министерството на отбраната. Тренировката се провежда в периода до 14 октомври и в нея участват летателен и инженерно-технически състав на военнотранспортни самолети C-27J Spartan от България, Италия, Литва и Румъния.

Основни райони за тактическа подготовка – изпълнение на тактически заходи за кацане, десантиране на парашутисти и операции при работещи двигатели, са летищата Безмер и Чешнегирово. По време на учението ще бъдат изпълнени задачи и в района на летище Долна Митрополия. Екипажите ще изпълняват полети на малка височина, тактически полети, които са свързани с различни сценарии, както и задачи по преодоляване на противовъздушната отбрана на страната.

В структурата за командване и управление на летателната тренировка са включени представители на страните-участници, както и представител на Европейската агенция по отбрана - българският офицер от Военновъздушните сили подполковник Виктор Брясков.

Ръководител на летателната тренировка ESE 2022 полковник Филип Ангелов, командир на авиобаза Враждебна.

Летателната тренировка се провежда от шест години като част от програмно споразумение между операторите на самолети C-27J от страни членки на Европейския съюз. Инициативата за създаването на проект C-27J е на Европейската агенция по отбрана и е насочена към синхронизиране на методите за поддръжка на авиационната техника и уеднаквяване на подготовката на летателния и инженерно-техническия състав.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!