Обратно към категорията

Кръвният център към болницата в Ямбол провежда акция за безвъзмездно даряване на кръв

Добавено на: 12.10.2020 10:53
   

От 12 до 23 октомври 2020г., за времето от 8.30ч. до 13.00ч., в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ "Св. Пантелеймон" - Ямбол се провeжда двуседмична акция за безвъзмездно кръводаряване под мотото: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА“. Инициативата е на БЧК – Ямбол и се осъществява съвместно с Отделението по трансфузионна хематология и е по повод честването на 142 години от създаването на Български Червен кръст. „Хората винаги имат нужда от кръв! Дори и по време на пандемия.“ - това е посланието, което обединява усилията ни, за да бъдат задоволени ежедневните потребности от кръв и кръвни съставки за нуждаещите се от кръвопреливане, следствие от тежки пътнотранспортни произшествия, спешни оперативни интервенции и други хронични заболявания.

Надяваме се кръводарителската акция да бъде подкрепена от видни личности и общественици на град Ямбол и областта, представители на местната власт и институциите, които дарявайки кръв ще дадат пример на младите хора за хуманно отношение и съпричастност към нуждаещите се.

Според Съвета на Европа, всяка страна следва сама да задоволява собствените си нужди от кръв и кръвни продукти и това е основен принцип, който е възприет от цивилизованите страни.

Напомняме, че всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години, за който няма медицинска забрана може да дарява кръв, като по този начин спасява поне един човешки живот.

Дарената кръв няма цена, така както приятелството, любовта и човешкия живот!
Всеки ден в нашата страна стотици хора с различни професии, възраст и социално -икономически статус, даряват кръв! Благодарение на човеколюбието и отзивчивостта им ежедневно се спасява живота на стотици пациенти.

От името на всички хора, чийто живот е спасен, ние Ви благодарим!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!