Обратно към категорията

"Кукерландия" стартира с изпълнения на най-малките (видео)

Добавено на: 27.02.2020 13:45
   

Двадесет и първото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ – 2020 започна в 10:30 часа с фолклорния празник „Аз съм кукерче“, в който участваха деца от детски градини и училища от община Ямбол и община Тунджа. Събитието бе организирано от Общински детски комплекс – Ямбол.

Малките кукери представиха кукерските обичаи на Ямболския край, които отдавна са му спечелили прозвището Кукерландия.

Малчуганите, пазители на народните традиции и вестители на доброто, бяха приветствани от заместник-кметовете на община Ямбол и община Тунджа Енчо Керязов и Станчо Ставрев. Всички участници във фолклорния празник получиха грамоти за принос в съхраняването и популяризирането на народните традиции.

В 16:00 часа в сградата на Общински детски комплекс – Ямбол се състоя награждаването на тринадесетте призьори от Националния конкурс – изложба по приложно изкуство „Кукерландия“, в който участваха деца и ученици от 6 до 13 години от двадесет институции от три области: Ямбол, Сливен и Бургас. Наградите връчи Енчо Керязов, заместник-кмет на Община Ямбол.

В сградата на ОДК - Ямбол е експонирана изложба на най-добрите творби, които бяха оценени от жури в състав: председател - доц. д-р Златомира Герджикова и членове - Нина Цонева и Ангелина Стоева.


Маркери: 2020, Кукерландия

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!