Обратно към категорията

Лекар и медицински работник от Ямбол са с COVID-19

Добавено на: 14.10.2020 11:25
Снимки: pixabay
   

Увеличават се случаите на заразени с коронавирус медицински лица в Ямбол. Лекар от лечебно заведение за болнична помощ е с потвърдена положителна проба от вчера, съобщи за 999 д-р Лиляна Генчева, директор на Регионалната здравна инспекция.

Сред новооткритите случаи на инфекция е и жена - медицински работник в лечебно заведение за болнична помощ. Тя се е заразила вероятно от съпруга си, който по-рано е диагностициран с COVID-19.

С положителна проба е и 42-годишен мъж, чиято майка работи в болница и тепърва ще се издирват евентуалните им контакти.

Втори ден лабораториите отчитат и положителни проби на деца, докато през предходната седмица нямаше такива случаи. От вчера с потвърдена проба е още едно 13-годишно момче, което учи в училище в Ямбол. С него новодиагностицираните тази седмица деца стават общо 4 и всички учат в различни училища. А часове по-късно е потвърдена и положителна проба на майката на момчето, която пък е класен ръководител на пети клас в ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в село Веселиново, община Тунджа. И детето и майката са имали грипоподобни симптоми.

Останалите четири положителни проби са на мъже и жени от Ямбол, които сами са се изследвали след проявена симптоматика. Едната от тях – жена на 50 години, се е върнала наскоро от Гърция.

544 стават случаите на коронавирус в област Ямбол от началото на пандемията. В момента в болница са 16, като само 10 от тях са в местните болници, останалите са на лечение в Сливен и болници в София. 103-ма са на домашно лечение, под карантина остават 223-ма, каза още д-р Генчева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!