Обратно към категорията

Леко е увеличението на безработни в Ямбол

Добавено на: 31.03.2020 11:36
   

Няма масово уволнение на работници в Ямбол. Има увеличение на регистрираните безработни от началото на извънредното положение, но работодателите, които са освободили работниците си са предимно от дребния бизнес – кафенета, ресторанти и заведения за бързо хранене, които бяха принудени да спрат работа, коментира за 999 Татяна Чанкова, директор на дирекция „Бюро по труда“ в Ямбол.

Същевременно има и хора, на които трудовите посредници вече са успели да намерят работа.

Търсене на работна ръка в момента има от търговци, в това число и на хранителни стоки. Свободните места се актуализират ежедневно и хората могат да се запознаят с тях чрез сайта на Агенцията по заетостта, каза още Чанкова. Трудовите посредници контактуват с регистрираните безработни по телефона, като им се предлагат работни места според заявените от тях интерес, образование и професионална подготовка.

От днес Дирекция „Бюро по труда“ - Ямбол започна да приема и заявления от работодатели по приетото от правителството постановление по мярката „60 на 40“. Всички документи са публикувани на сайта на Агенцията по заетостта. От това постановление няма да могат да се възползват работниците, които вече са освободени от работа, припомни Чанкова. Сред основните изисквания са работните места да са реално запазени, каза още тя.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!