Обратно към категорията

Литературно четене и дарение от 8000 книги организира издателство "Захарий Стоянов" в Ямбол

Добавено на: 26.06.2023 13:20
   

Празник на книжовността в Ямбол и дарение от 8000 книги за читалищата в областта прави издателство "Захарий Стоянов", съобщи пред медии неговият директор Иван Гранитски. Съвместно със Съюза на българските писатели в Ямбол издателството организира голямо литературно четене с рецитал на известни български поети на 27 юни в "Синия салон" на най-старото ямболско читалище - "Съгласие - 1862".

В литературната вечер ще участват поетът Боян Ангелов - председател на Съюза на българските писатели, поетите Петър Андасаров и Атанас Звездинов, проф. Ваня Добрева и проф. Боряна Божашка от Университета по библиотекознание и информационни технологии, както и Иван Гранитски - поет, издател и член-кореспондент на БАН. Ще се включат също така ямболски поети и писатели.

По време на срещата ще бъде обявено и самото дарение. То е предназначено за всички читалища в петте общини от областта - Ямбол, Тунджа, Стралджа, Елхово и Болярово. Подбрани са заглавия от класическата и съвременна българска литература, включително ямболски автори. Всяко дарение съдържа 100 тома, а общо читалищата в региона са над 80.

През април тази година издателство "Захарий Стоянов“ дари 400 книги на училищните библиотеки в селата на община Тунджа. През 2021 г. десетте селски училища също получиха 400 книги, а всички 40 читалища в община Тунджа – 2000 книги. Техните библиотечни фондове се обновяват от дарителя вече шеста година поред, припомня БТА.


Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!