Обратно към категорията

В месеца на виното Община Болярово посреща делегации от четири държави

Добавено на: 06.02.2024 12:40
   

Община Болярово ще посрещне представителни делегации от Италия, Испания, Португалия и Словения в периода 11-14 февруари. Домакинството е петото международно събитие по проекта "Присъстващо управление на европейските културно-исторически ценности на традиционните земеделски райони" -winEU.rur, в което Община Болярово си партнира с община Ведра (Испания), община Кампанари (Италия), община Лузада (Португалия), словенската община Лендава. Шестият партньор по проекта е Местната инициативна група “Загорие-Сутла", която обхваща 11 общини в Хърватия.

Проектът започна на 1 декември 2022 година. Дейностите по него ще се изпълняват до края на 2024 година. Финансирането е по програма "Граждани, равенство, права и ценности" (CERV) на ЕС, като общата му стойност е 148 010 евро.

Целият проект е фокусиран в традициите, опита, иновациите, добрите практики при отглеждането на лозови насаждения, както и при производството на вино. Целта е да се идентифицират добри практики в лозарството и винопроизводството и да се популяризират.

На 12 февруари от 10 часа в зрителната зала на НЧ „Възраждане-1912“ в град Болярово на конференция ще бъдат представени местни инициативи за подкрепа на местните винопроизводители, фермери и общности, както и лозаро-винарския и винен отрасъл на България, Югоизточния регион и регион Ямбол. В следващите дни гостите ще имат възможността лично да се запознаят с местните традиции и иновации във винопроизводството и лозарството чрез посещението на винарни в Югоизточния регион и на Културно-информационен център „Безистен“-Ямбол.

На 14 февруари те ще се включат и в традиционното отбелязване на Трифон Зарезан. Празникът ще започне в 10 часа на лозовия масив в Стефан Караджово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!