Обратно към категорията

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2023: Валентин Ревански: Когато имаш открит и честен диалог, с който и да е държавник, затворени врати няма  

Добавено на: 10.10.2023 15:04
   

/платено съдържание/ 

Предложенията за облагородяване на пространството зад блок 62 на улица „Търговска“ обсъдиха с гражданите, кандидатът на кмет на Ямбол Валентин Ревански и неговият екип на поредната открита среща.

Живущите в района благодариха за направеното досега, но поставиха и въпроси, свързани с ремонт на междублоковото пространство, подмяна на тротоарните плочи и дървения обков на пейките.

Сред поставените питания към кандидатите, отново беше засегната темата за новата болница в Ямбол.

„Строителството на новата болница в Ямбол е почти завършено. Лично проверих това преди няколко седмици. Но кога държавата ще реши да премести отделенията там, не можем да кажем. Болницата е държавна и държавата решава!“, отговори кандидатът за кмет за втори мандат.

"През изминалия мандат заедно с екипа сме имали многократни срещи, кактo с министри на здравеопазването, така и с народните представители, за да настояваме този обект да бъде завършен по най-добрия начин", каза още Ревански. Освен болница, са ни необходими и добри медицински кадри. По тази причина Валентин Ревански и колегите му са заложили в програмата си за новия мандат фонд за подпомагане на млади лекари и здравни специалисти, които са готови да се ангажират с работа в Ямбол. „Видяхте колко държавно финансиране влезе в нашия роден град. Когато имаш открит и честен диалог, с който и да е държавник, затворени врати няма. Но е важно да отидеш и да искаш за града, не за себе си!“, каза още Валентин Ревански.

Водачът на листата с кандидати за общински съветници и заместник-кмет на Ямбол Енчо Керязов припомни, че през изминалия мандат ръководството на общината работи с четири правителства. С трима министри на здравеопазването са водени разговори за строителството и пуска на новата болница, с четиримата спортни министри са договаряни отпуснатите на града финансови средства за подобряване на спортната инфраструктура, три пъти и президентът Румен Радев беше в Ямбол, което е доказателство за надпартийността на Ревански и неговия „Екип 16“.

А това, доколко плановете на общинското ръководство ще бъдат реализирани, зависи изключително и от състава на бъдещия общински съвет, заяви председателят на местния парламент Антон Шиков и втори в листата на „Екип 16“. „В досегашния състав на Общинския съвет имаше хора от други групи, които определено преследваха лични цели. Имаше и много добри хора, но силно обвързани с партийните централи, които не можеха да вземат самостоятелни решения“, каза още Антон Шиков.

„За да не се блокира дейността на кмета и на общинската администрация, е необходимо мнозинство от общински съветници, с ясни идеи и високи приоритети за развитието на община Ямбол. Доказахме, че сме готови да се преборим с трудностите, да браним ежедневно интересите на нашите съграждани. И занапред ще работим в подкрепа, както на младите, така и на възрастните хора. Ние сме част от гражданското общество и се радваме, че в Ямбол то вече е сила!“, допълни още кандидатът за общински съветник втори мандат.

Припомняме, че през мандат 2019-2023 г., благодарение на екипа на „Пряка демокрация“ (№ 16), беше въведен нов модел на прозрачност и публичност в дейността на местния парламент, какъвто сега се предлага с обсъжданите от Народното събрание изменения на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Този модел беше и поводът Общински съвет-Ямбол да бъде номиниран през 2020 г. за наградите на Програма Достъп до информация по повод Международния ден на правото да знам.

Срещите с граждани на кандидата за кмет и кандидатите за общински съветници от „Пряка демокрация“ продължават. На 11 октомври, сряда, Валентин Ревански и кандидатите за общински съветници ще се отзоват на покана за среща в квартал "Възраждане" и ще бъдат на улица "Руен", до супермаркет Вилтон. В четвъртък, 12 октомври, открита среща се се проведе пред НЧ “Зора-1945” , а в петък, 13 октомври, в ж.к. "Зорница", до 5-ти блок. Всички срещи са с начален час 18:30.

За Кмета на гражданите Валентин Ревански и неговия „Екип 16“ от партия „Пряка демокрация“ гласувайте на 29 октомври с № 16 в бюлетината за кмет на община и в бюлетината за общински съветници!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!