Обратно към категорията

В местността „Ормана“ край Ямбол вече има и екологична детска площадка

Добавено на: 24.10.2022 10:14
   

Екологична детска площадка вече допълва облагородената местност „Ормана“ край Ямбол. Детските съоръжения на площадката са изработени от масивно дърво-акация, специално отглеждано за дърводобив. Акацията има отлични технически характеристики, а здравината и е няколко пъти по-голяма от останалите широколистни видове.

Новата детска площадка в местността разполага с мултифункционално съоръжение за баланс и катерене, тройна греда за баланс и преминаване, мост за преминаване, баланс и координация, висящ мост и комбинирано малко съоръжение с бинокъл, сметало, черна дъска и волан. Уредите са подходящи за деца от три до дванадесетгодишна възраст.

Основният замисъл е да бъдат използвани неправилните форми, дадени ни от природата, да не се употребяват изкуствени материали и бои.

Изграждането на такъв тип забавни съоръжения е свързано с идеята малчуганите да играят и спортуват сред природата.

Припомняме, че през последните две години Община Ямбол облагородява поетапно местността „Ормана“ - там вече има обособени места за спорт, сред които волейболна и футболна зона.

Изградени са и различни кътове за отдих с пейки и маси, обособена е зона с огнище, има и течаща вода. Видеоклип с уловени моменти може да видите тук: https://fb.watch/glYxWzikNB/

Община Ямбол отново призовава гражданите да бъдат отговорни, да не замърсяват местността и да пазят всичко, което е направено с голямо желание.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!