Обратно към категорията

Минало и настояще: Ретро фотоколажи за празника на Ямбол

Добавено на: 20.06.2024 17:48
   

Интерактивно фотоколажно ателие „Стари снимки с нови хора“ ще отвори врати на 21 юни, петък, от 17:00 до 20:00 ч. пред Безистена по повод празника на град Ямбол. Гостите и жителите на Ямбол ще имат възможност буквално да се пренесат в градския облик от миналия век. На място всеки участник ще бъде сниман и колажиран в избрана от него ретро снимка - в градския парк, пред Безистена, пред хангара на цепелина, на замръзналата река Тунджа и др. Снимките са предоставени от Държавен архив - Ямбол и Регионален исторически музей - Ямбол. Всеки, който се включи в това пътешествие в миналото, ще получи своята безплатна снимка-фотоколаж за спомен.

Ателието ще бъде съпътствано от изложба на архивни фотографии от Ямбол, част от които са дигитализирани от стъклени плаки и ще бъдат показани за първи път от Държавен архив Ямбол.

Ателието „Стари снимки с нови хора“ е част от националната програма „Образование чрез изкуство“ на Център АЛОС и гостува в нашия град със съдействието на Община Ямбол, в партньорство с КИЦ – Безистен и Държавен архив – Ямбол. Ще бъде показан и 15-минутен филм "В Ямбол през пролетта".


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!