Обратно към категорията

Младежи от ямболското село Роза с редица Коледни добрини за всички около тях (СНИМКИ и ВИДЕО)

Добавено на: 24.12.2021 11:47
   

Близо 3 000 лева събраха на Коледния базар младежи от село Роза. Приходите ще бъдат вложени в изграждане на беседка в селото. До това решение се стигна след допитване в социалната мрежа. На базара, организиран от младите безвъзмездно, се предлагаха домашно приготвени продукти. Събитието бе открито с празничен концерт от местни певци и танцьори.
Коледният базар е продължение на благотворителната акция на Стелиян Славов, Енчо Йоргов и Стоян Динев.

В началото на декември тримата започнаха кампания за събиране на средства за украса на селото, чрез дарителски кутии в търговски обекти в село Роза. Така те събраха около 1 500 лева и украсиха центъра на селото.

„Идеята възникна миналата година по Коледа. Тогава се разхождахме и видяхме, че центърът е мрачен и с нищо не подсказва за празник“, сподели пред радио 999 Стелиян Славов.

Доброволно младежите поставиха украсата с подръчни средства и с голяма доза изобретателност и доставиха Коледно настроение в едно от най-големите села в община Тунджа. Инициативата им бе подкрепена и от общината с дарение.

Живеещите в селото прегърнаха идеята на тримата млади мъже: „Благодарим ви, младежи! Направихте нещо страхотно, заслужавате адмирации! Бъдете все така упорити и ентусиазирани! Оценяме усилията, които положихте! Надяваме се това да се превърне в традиция! Бъдете здрави!“, написаха сем. Диневи в социалната мрежа.

С голяма доза приятна умора, както те я наричат, младежите благодариха на всички, подкрепили инициативата им. Те споделиха, че случилото се е начало на много подобни акции за облагородяване на средата, в която живеят.

Екипът на радио 999 подкрепя инициативността на тези млади момчета. Те доказаха, че заедно, с енергията на всички около тях, могат да сторят чудеса и да зарадват малки и големи. Надяваме се, че през новата година ще имаме поводи да разказваме подобни истории и от други малки населени места в област Ямбол. Стелиян, Енчо и Стоян възстановиха традицията на младежките дейности по селата. Добър пример!

Припомняме ви акцията на младежите за украсата с репортажа на 999, публикуван в началото на декември: 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!