Обратно към категорията

МЛАДЕЖКА ДОБРОВОЛЧЕСКА СЛУЖБА УЧРЕДИ ЦОПСИ-ТУНДЖА

   

Image

в рамките на проект “Младежка инициатива «Съпричастност», изпълняван от сдружението и финансиран от Националния център «Европейски младежки програми и инициативи»

 Младежка доброволческа служба бе учредена в община Тунджа чрез «Програма за младежки дейности 2008-2010».
На учредяването присъства кметът на община Тунджа Георги Георгиев, зам.кметът на община Тунджа Станчо Ставрев, председателят на УС на Ямболска търговско-промишлена палата Стойчо Стойчев, директорът на ОС на БЧК Митко Филипов, представители на Общински младежки съвет „Тунджа”, БЧК, неправителствени организации, журналисти.Image


Кметът на община Тунджа Георги Георгиев заяви подкрепата на ръководството на общината при реализацията на дейностите по проекта и изрази още веднъж активната позиция на общинското ръководство по отношение на младежките инициативи и социализацията на младите хора от общината.

Image
„Сформирането на Младежка доброволческа служба /МДС/ е една от дейностите по проекта, чиято основна цел е насърчаването и подкрепата на доброволчески дейности и кампании на младите хора от територията на община „Тунджа”. Чрез създаването и развитие на дейността на МДС се цели обединяване на младите хора в общината на възраст от 14 до 35 години, които възприемат доброволчеството като форма на обществена активност и гражданска съпричастност и имат желание да се включат в осъществяването на младежки доброволчески дейности и инициативи”, подчерта председателят на УС на „ЦИСИ – Тунджа” Татяна Илиева.

Image
„Основната цел на МДС е насърчаването и подкрепата за доброволчески дейности и кампании на младите хора от община Тунджа и област Ямбол чрез разпространяване идеята за доброволчески инициативи и мотивиране на младежите да участват в организирането и осъществяването на такива дейности. Посредством Младежката доброволческа служба ще бъде допълнена и актуализирана базата данни на доброволци и институции и организации на територията на община Тунджа и област Ямбол, имащи нагласа и желание за включване на млади хора в доброволчески дейности”, заяви още Т.Илиева, която е и ръководител на проекта.

Image

В рамките на форума бе утвърден Правилник за статута, организацията и дейността на Младежката доброволческа служба, която функционира като самостоятелно направление в дейността на СНЦ”Център за икономически и социални инициативи – Тунджа”. Правилникът регламентира какво представлява МДС, кои са основните й цели и задачи, изискванията към организациите и институциите, желаещи да приемат членове на МДС, както и към кандидат-доброволците. Избран бе и ръководният екип на МДС в състав ръководител – Йордан Колев – председател на УС на Общински младежки съвет „Тунджа”, секретар на МДС – Татяна Илиева – председател на УС на „ЦИСИ – Тунджа” и сътрудници – Гергана Георгиева – специалист в БЧК, Елена Велкова – председател на УС на НПО”Младежта – европейското бъдеще на Веселиново”, Росен Русев – председател на УС на НПО „Младите за Безмер” и Валентин Желев – НПО „Жар”- с. Кукорево.
Присъстващите младежи декларираха включването си в новоучредената МДС чрез депозирането на формуляр. Желаещите да бъдат част от доброволческата младежка общност в община Тунджа могат да изтеглят заявлението от интернет страницата на Младежка зона „Тунджа”: http://youth-tundzha.net/ и да се свържат с представители на „ЦИСИ-Тунджа” чрез телефон: 0887 45 47 50 или е-mail: cisi_tundja@abv.bg.
В рамките на настоящата 2011 година, обявена от председателя на Европейската комисия за Година на доброволчеството, предстоят редица инициативи, насочени към повишаване информираността на обществото по отношение на доброволческите ценности, както и инициирането и провеждането на конкретни мисии. Като в рамките на петмесечния проект „Младежка инициатива „Съпричастност” ще бъдат реализирани три благотворителни кампании на територията на община Тунджа – за деца в семейства в тежко материално положение, съпричастност към културата и традициите и кампания, свързана с опазването на природната среда.
Кандидат-доброволците за участие в МДС предстои да преминат специализирано обучение, свързано с изграждането на доброволчески умения. Първото от тези обучения ще се състои на 26 януари – в сряда – в хотелски комплекс „Екатерина” /Веселиново/. Темата на обучението е „Придобиване на умения, свързани с планирането, организирането и провеждането на доброволчески дейности и кампании”.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!