Обратно към категорията

Над 30 % от жителите на област Ямбол живеят в мизерия

   

Над 30 % от жителите на област Ямбол живеят в мизерия

Над 30 % от жителите на Ямболска област живеят под прага на бедността, сочи статистиката на Националния статистически институт. За 2018 г. линията на бедност общо за страната e 351.11 лв. средномесечно на лице от домакинство.
Всеки пети от населението обаче живее с по-малко от тези средства. В сравнение с предходната година размерът на линията на бедност се увеличава със 7.7%, а относителният дял на бедното население запазва равнището си.
Най-много хора изпитват финансови ограничения всеки втори ден да си позволят консумация на месо или риба - 35%, да посрещнат неочаквани разходи със собствени средства - 23%, както и едноседмична почивка извън дома - 21%. 31 на сто от жителите се ограничават при отоплението на жилището си, показват данните.
През 2018 г. най-ниската линия на бедност се наблюдава в областите Пазарджик и Монтана - съответно 239 и 240 лв., а най-високата - в област София (513 лв.),  
В областите Ямбол, Габрово, Смолян, Русе, Враца, Добрич, Варна и Стара Загора относителният дял на жените, живеещи в риск от бедност, е по-голям с повече от 5 процентни пункта спрямо относителния дял на мъжете.
В пет области – Сливен, Видин, Силистра, Разград и Ловеч,  относителният дял на бедните мъже е по-голям от този при жените.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!