Обратно към категорията

Над 600 военнослужещи участват в „Platinum lion 19“ на „Ново село”

   

Над 600 военнослужещи участват в „Platinum lion 19“ на „Ново село”На полигона в Ново село започна съвместната подготовка „Platinum lion 19“, в която участват над 600 военнослужещи.
Учението се провежда в района на Черно море като част от съвместната програма на американското командване за Европа. То има за цел да покаже възможностите на съюзниците и партньорите в НАТО за трайно сътрудничество и колективна сигурност на Черноморския регион.
От Въоръжените сили на България участват 280 военнослужещи – една механизирана рота и 120 мм минохвъргачен  взвод от Единния център за начална подготовка – Плевен, танков взвод от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, взвод Военна полиция, средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушните сили, сили и средства от състава на военно формирование 52590 – Ямбол и осигуряващи формирования от Сухопътните войски и Съвместното командване на силите.

В “Platinum Lion 19” участват и военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ, от морската пехота на САЩ, Албания - пехотен взвод, Грузия -механизиран взвод, Молдова -пехотен взвод и минохвъргачен взвод, Румъния  -механизиран взвод и взвод морска пехота и Сърбия - механизиран взвод.
Темата на учението е действие на формирования от състава на многонационален батальон при провеждане на операция в отговор на криза.
По време на съвместната подготовка ще се отработват задачи по заемане на отбрана и водене на отбранителни бойни действия, настъпление, блокиране и прочистване на населен пункт, патрулиране и ескортиране, предислоциране на сили с въздушен транспорт (вертолети), извикване на артилерийски огън и огнево поразяване, оказване на медицинска помощ на пострадали.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Страхил 09.07.2019 09:20

"Рамо до рамо, крило до крило, както винаги е било."


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!