Обратно към категорията

Награди с благодарност от Община Ямбол за медици по повод Световния ден на здравето

Добавено на: 05.04.2024 23:31
   

Благодарност към ямболските лекари, медицински сестри и здравни работници изрази ръководството на Община Ямбол с днешната празнична церемония, в навечерието на Световния ден на здравето и Деня на здравния работник в България.

"Да бъдеш медицински специалист е повече от професия. Това е призвание, изискващо да давате сърдечно и внимателно отношение към пациентите всеки ден. Именно от вас зависи нашето здраве, а понякога и нашият живот", заяви в обръщението кметът на Ямбол Валентин Ревански.

"На всички нас пожелавам отговорно отношение от страна на държавата и спазване на обещанията, които са дали. Крайно време е да бъдат осигурени по-добри условия на труд за вас и по-добри условия за лечение на пациентите от областта“, каза още кметът.

Той съобщи, че от своя страна Община Ямбол ще предприеме действия за създаването на фонд за подпомагане на медицински специалисти, като допълнителна помощ за осигуряването на кадри за държавната областна болница.

Признателност към професионализма и човечността на хората, свързани с най-хуманната професия, изказа и председателят на Общински съвет- Ямбол Антон Шиков, който заедно с Валентин Ревански връчи наградите по повод професионалния празник на медиците.

Наградата на името на Хипократ е признание на обществеността за професионален и граждански принос на лекар или стоматолог, практикуващ в индивидуална практика, болнично, извънболнично или учебно заведение в община Ямбол. Тази година тя беше връчена на хирурга д-р Спартак Топчиев и на началника на отделението по Нервни болести към МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Николай Николов.

Наградата на името на Анка Александрова, която е признание на обществеността за професионален и граждански принос на професионалисти по здравни грижи, получи Петя Петрова, главна медицинска сестра в Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Ямбол.

Д-р Стефка Желязкова, началник на отделението по инфекциозни болести в МБАЛ "Св. Пантелеймон", която бе удостоена с почетния знак "Герб на Община Ямбол" посвети наградата си на д-р Иван Татаров - един от ямболските медици, станали жертва на Ковид, докато спасяваше човешки животи.

С почетния знак „Герб на Община Ямбол" бяха наградени също началникът на отделението по хирургични болести към Многопрофилна болница за активно лечение “Свети Пантелеймон” - Ямбол доц. Добромир Сотиров, пневмолога д-р Камен Гърдев, началникът на отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилната болница за активно лечение “Свети Пантелеймон” - гр. Ямбол д-р Биана Милкова, д-р Елка Тонева – Желева – специалист по вътрешни болести и по кардиология, д-р Таня Динева – специалист по нервни болести, общопрактикуващите лекари д-р Даниела Джамбазова и д-р Веселин Христов, лекарите по дентална медицина д-р Виолета Алексиева, д-р Пенка Димитрова и д-р Веселина Михова, медицинските лаборанти Ваня Илиева и Николинка Андреева, медицинските сестри Елена Чорбаджийска и Милена Велева, акушерката Златана Вълчева и фелдшера във ФСМП-Ямбол Нонка Николова.

С благодарност към медиците бяха и изпълненията на цигуларите Тимотей и Грейс Манолови и пианистката Валентина Костадинова от школите на Общински детски комплекс - Ямбол, както и на поп-певицата Ирена Валентинова.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!