Обратно към категорията

Народният представител Димитър Иванов : Проблемният участък по границата винаги е бил и е частта построена от Орешарски и БСП!

Добавено на: 31.08.2021 15:54
   

След направените изявления на служебния вътрешен министър за засилен мигрантски натиск по българо-турската граница и предвиждания, че се увеличава потокът от бежанци от Афганистан, народният представител от ямболски избирателен район Димитър Иванов се срещна в община Елхово с представители на местната власт и хора от общината, за да разбере от първо лице какви са настроенията, опасенията и наблюденията на гражданите там.

След срещите народният представител коментира пред медии, че очаквано една от основните теми в Елхово и региона е мигрантската криза и действията спрямо влизащите в страната мигранти. Хората от Елхово твърдят, че забелязват, че Миграционния център в Елхово от известно време е пълен. „Основното опасение, наше и на хората е, че колкото и добре да си вършат работата граничните служби, жандармерия и военни по границата, ако няма, служебното правителство, адекватна външна политика и дипломация, ни чакат тежки дни“, сподели народният представител. И припомни, че за жалост това сме го виждали вече през 2014 и 2017 година, при управления на БСП. „Толкова са им възможностите“, категоричен е Иванов. Учудващо е, че днес отново смятат, че с унищожаване на дървета и храсти по границата, с боядисване на оградата, ще преборят мигрантската вълна“, казва той и продължава темата за състоянието на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница, която той като бивш областен управител познава в детайли. Според Димитър Иванов от исканите средства и разчети в актуализацията на бюджета, разглеждани в комисиите в НС става категорично ясно, че проблемна на територията на ямболска област е частта на граничното съоръжение строено по времето на БСП и Орешарски. „Учуди ме голямата сума от 1,2 млн.лв., но тя явно е за участъка от 29 км правен по времето на БСП. А останалата част от съоръжението е в добро състояние, но оставено да е обрасло в треви, поради забавено почистване“. Иванов припомни, че в предходните години в месеците юни – август със средства отпускани от Министерски съвет се е извършвало почистване регулярно на треви и храсти по съоръжението и прилежащия път.

Народният представител от ГЕРБ-СДС продължава срещите и приемните в различни райони от областта, по актуални теми, които са важни за хората.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!