Обратно към категорията

Научна конференция на тема "Техника, технологии и образование" ще се състои в Ямбол

Добавено на: 02.11.2023 08:49
   

Научната конференция ICTTE на тема "Техника, технологии и образование" ще се състои в Ямбол в началото на ноември. Форумът се организира от базирания в града Факултет "Техника и технологии" на Тракийски университет – Стара Загора, съобщиха оттам.

Откриването и пленарната сесия на 2 ноември ще бъдат в зала "Съвременност" на културно-информационния център "Безистен" в Ямбол. Заседанията по секции ще се състоят на следващия ден в базата на Факултет "Техника и технологии".

Към момента са подадени за участие над 40 научни доклада от девет държави, но се очаква да се включат още участници, каза за БТА доц. д-р инж. Ваня Стойкова, декан на Факултет "Техника и технологии".

Форумът ICTTE (International Conference on Technics, Technologies and Education) е ежегоден. Организира се от 2013 г. насам. Тази година се навършват и 10 години от издаването на научното списание ARTTE, което е посветено на конференцията.

Съорганизатори са Съюзът на учените в България, Балканската асоциация на текстилните инженери (BASTE) и Академичната общност по компютърни системи и информационни технологии (АОКСИТ).

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!