Обратно към категорията

Най-после отпускат пари за рекултивацията на старото сметище в Болярово

   

Най-после отпускат пари за рекултивацията на старото сметище в Болярово

Десет години след закриването на общинското сметище в Болярово, държавата най-после уважи исканията на общинската администрация да отпусне пари за неговата рекултивация. С писмо от 3 юни тази година изпълнителният директор на държавното Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда Михаела Габрашкова уведомява на кмета на община Болярово Христо Христов, че е одобрено искането им за отпускането на безвъзмездна помощ в размер на 658 хиляди 880 лв. за реализацията рекултивацията на старото сметище в гр. Болярово, което беше закрито през 2009 г.
Община Болярово извозва битовите отпадъци на Регионалното депо за неопасни отпадъци на общините Елхово и Болярово край село Добрич, което беше въведено в експлоатация  през 2006 г.  
Рекултивацията на старото сметище в Болярово има за цел максимално да ограничи неблагоприятното въздействие върху околната среда на натрупаните отпадъци след приключване на експлотацията му. С предвидените рекултивационни мероприятия се цели намаляване количеството на отделящия се инфилтрат и подобряване на ландшафта на района. Освен вертикална планировка, техническа рекултивация е предвидена и биологична рекултивация с цел опазване на повърхностните и подземните води и атмосферния въздух от замърсяване. 
Договорът между Община Болярово и ПУДООС предстои да бъде подписан.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!