Обратно към категорията

Не пуснаха от затвора предсрочно изнасилвач от Ямбол

Добавено на: 16.02.2021 09:30
   

Бургаският апелативен съд отхвърли вчера искането на рецидивист от Ямбол да бъде предсрочно освободен от затвора, научи 999 от съдебната институция. В момента Д.А.А. е за трети път в затвора. В периода 1986 г. – 2009г. той е осъждан многократно за различни престъпления, сред които са пет кражби, един грабеж, четири изнасилвания и средна телесна повреда.

На 1 декември 2008 г. е влязла в сила присъдата му от Окръжен съд – Ямбол за лишаване от свобода за срок от 7 години, заради грабеж.

На 17 февруари 2009 г. влиза в сила и наложената му от ямболския Районен съд присъда за лишаване от свобода за срок от 15 години, заради участието в групово изнасилване на жена. С определение на Районния съд впоследствие му е определено общо наказание от 16 години затвор. От тях в момента той е изтърпял фактически 11 години и близо 10 месеца. След приспадане на положения задължителен труд и задържането под стража му остават още година и 2 месеца, за да излезе на свобода.

Проблемът е, че и в момента в затвора поведението му е проблемно, заради което е наказван дисциплинарно, но пък и награждаван. А според началникът на затвора и трудно ще може да се реализира навън, тъй като има само начално образование, което е завършил в затвора, все още има криминални нагласи в мисленето и трудно осъзнава вредите, които нанася на другите и на обществото.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!