Обратно към категорията

Новите кабинети и реновираната библиотека в СУ „Д-р Петър Берон“- Болярово бяха тържествено открити

Добавено на: 25.10.2022 12:17
   

Новите кабинети за практическо обучение по специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“, кабинет на ресурсния учител и реновираната библиотека в Средно училище „Д-р Петър Берон“ бяха открити тържествено вчера от кмета на община Болярово Христо Христов, председателя на Общинския съвет Атанас Дженков, заместник-кмета Нина Терзиева и директора на учебното заведение Дора Карагьозова.

Тържествена литургия за успех и здраве на учениците и учителите отслужи отец Янко. В приветствието си към ученици и гости Дора Карагьозова благодари на общинското ръководство и общинските съветници, както и на управителите на социалните заведения в общината. От бюджета на общината бяха отпуснати 50 хиляди лева за кабинетът по практическо обучение на новоразкритата паралелка за готвачи в Болярово. Но освен паричната, много по-важна е моралната подкрепа, каза Карагьозова и благодари за партньорството с общинските социални заведения, където 21-мата ученици от паралелката за готвачи също ще имат практически занимания, а впоследствие и трудова реализация. 

За такава паралелка общинското ръководство настоява от години, припомни кметът на община Болярово Христо Христов. Реално в общината има сериозен недостиг на готвачи – както за общинските социални заведения, така и за частния бизнес. По този начин младите хора ще получат не само добро образование, а и професия, с която лесно биха могли да си намерят работа.
Христо Христов приветства и учителския колектив за положените усилия да се разкрие кабинет на ресурсния учител, както и за цялостното обновяване на библиотеката и превръщането й в уютно място за работа и отдих на ученици и учители.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!