Обратно към категорията

Новоизбраните кметове и съветници в Болярово встъпиха в длъжност

Добавено на: 06.11.2019 07:14
   

В емоционална, тържествена атмосфера протече първата за мандата сесия на новоизбрания Общински съвет – Болярово. В ранния следобед на 5 ноември обширната зрителна зала на читалище „Възраждане-1912 г.“ бе изпълнена от представители на различните институции, общественици, граждани, жители на населени места на община Болярово. Съгласно традицията заседанието се ръководеше от най-възрастния съветник – Янко Анев.

Официалната церемония започна с връчването на удостоверенията от председателя на Общинската избирателна комисия Таня Стоева на кмета на общината Христо Христов, кметовете на селата Мамарчево и Стефан Караджово Марчо Добрев и Димитър Димитров и новоизбраните общински съветници.

В новия Общински съвет влизат 9 представители от листата на „БСП за България“ - Красимир Григоров, Златина Петкова, Атанас Дженков, Мария Тодорова, Йордан Трифонов, Веселина Ганева, Стоянка Гръкова, д-р Янка Николова и Янко Анев. ПП ГЕРБ има представителство с двама съветници - Петър Христов и Димитър Димитров.

Полагането на тържествената клетва в присъствието на областния управител Димитър Иванов от всички тях беше несъмнено вълнуващ момент, но и морално ангажиран – за просперитета на общината, в името на хората и по-доброто им бъдеще.

С тайно гласуване за председател на съвета и за този мандат бе избран Атанас Дженков. Съветниците избраха и петчленна комисия с председател Красимир Григоров, която да изготви правилника на новия Общински съвет.

Временно изпълняващата длъжността кмет на община Болярово Мария Маринова връчи тържествено кметската огърлица на Христо Христов.

След като официално встъпи в длъжност, кметът на община Болярово за седми мандат Христо Христов бе посрещнат тържествено от колегите си от общинската администрация – с питка, а главният счетоводител Атанаска Станчева му плисна менче с вода – така, по вода да му върви и този мандат.

Заместник-кметът Нина Терзиева подчерта, че резултатът от изборите е оценка на полаганите до сега усилия, но и която е пълна с очакване за справедливост, грижа и защита на хората. Пожела му в началото на седмия, надява се най-успешен негов мандат - здраве, сила, смелост и сърце, за да стане Болярово общината, която хората поискаха и заради което му дадоха доверието си и властта да я управлява.

Христо Христов благодари отново на всички и сподели с колегите си, че ги очаква много работа, защото поетите обещания трябва да се изпълнят. Предстоят някои промени, сподели още общинският кмет, но те ще са единствено с цел да стане администрацията по-модерна и работеща.

След това проведе първата си работна среща с областния управител Димитър Иванов и председателя на ОИК Таня Стоева, на които благодари за неуморния им труд по време на кампанията и за нормалното протичане на изборите, за което имат заслуга и двете институции.

Бинка Величкова, "Крайгранична искра"


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!