Обратно към категорията

В област Ямбол до момента са образувани 236 избирателни секции за парламентарния вот на 2 април

Добавено на: 30.03.2023 07:58
   

В област Ямбол до момента са образувани 236 избирателни секции за парламентарния вот на 2 април. В 156 от тях ще се гласува с машини. Започна разпределението на бюлетините и изборните книжа, съобщи на брифинг секретарят на Районната избирателна комисия (РИК) Биляна Кавалджиева.

Образувани са две секции в болници в Ямбол – в държавната „Св. Пантелеймон“ и в частната „Св. Йоан Рилски“. Мобилните урни за избиратели с трайни увреждания в областта ще са шест – 3 в община Тунджа, 2 в община Ямбол и една в крайграничната община Болярово.

Секция вероятно ще има и в следствения арест в Елхово, за която са необходими поне десет заявления от задържани. Изчаква се последният срок днес за секциите в лечебни заведения и арести, уточни секретарят на РИК – Ямбол. 

Масово се извършват смени на членове на секционни комисии, посочи Кавалджиева. „Смените започнаха още от деня след назначаването на секционните комисии. Очакваме да има такива включително до изборния ден. Най-вече смени правят новите партии, които не разполагат с членове“, коментира тя.

За четирите депутатски места в 31-ви МИР Ямбол ще се борят 107 души.  Броят им е по-малко от изборите през октомври миналата година, когато бяха 131. Най-младият кандидат е на 24, а най-възрастният – на 75 години. В предизборната надпревара участват 82-ма мъже и 25 жени.

По предварителни списъци избирателите са 106 864, окончателният им брой ще стане ясен в изборния ден.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!