Обратно към категорията

В област Ямбол зимното поддържане на АМ "Тракия" и републиканските пътища ще се извършва със 78 машини

Добавено на: 08.12.2021 08:48
   

В Ямболска област са в готовност 78 машини за зимното поддържане на 35-километровия участък от автомагистрала "Тракия" и 600 км републиканска пътна мрежа. Това съобщи на брифинг директорът на Областното пътно управление /ОПУ/ инж. Мариета Сивкова.
Предоставен е оперативен план на двете фирми, които ще осигуряват проходимостта на пътищата в Ямболско през зимния сезон - "Автомагистрали" ЕАД и "Пътно поддържане" ДЗЗД. Оборудвани са общо четири опорни пункта с техника и инертни материали.
До автомагистралата край село Кабиле са ситуирани 13 машини - роторни и комбинирани снегорини, товарни автомобили; складирани са 1000 тона сол и 20 тона калциев двухлорид. Други 65 машини ще поддържат републиканските пътища в областта. В пунктовете в Ямбол, Елхово и Зимница са доставени 2700 тона пясък и 650 тона сол.
Към момента ситуацията в региона е спокойна, снеговалежите все още не са започнали. При усложняване на зимната обстановка обаче ОПУ има готовност за допълнително осигуряване на техника, включително и за изтегляне на закъсали автомобили, подчерта Сивкова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!