Обратно към категорията

Областен информационен център-Ямбол с открити приемни в петте общини на областта

Добавено на: 18.07.2020 08:45
   

С цикъл от открити приемни експертите от Областен информационен център-Ямбол предоставиха информация в населените места от областта за възможностите за кандидатстване по европейските програми, насочени към земеделски стопани, към животновъди, към работодатели, към потребители на социални услуги, към младежи, към спортни клубове и др.

В периода от 06.07.2020г. до 15.07.2020г. на място имаха възможност да зададат своите въпроси жители от гр. Стралджа, с. Генерал Инзово, община Тунджа, гр. Ямбол, гр.Елхово и гр.Болярово.

Поради силния земеделски профил на областта и отворените за кандидатстване в момента процедури, както и предстоящи такива, не беше изненадващ силният интерес на земеделците и животновъдите. Те получиха информация за възможностите да подобрят условията в своите земеделски стопанства. Екипът на ОИЦ-Ямбол разясни условията за кандидатстване по мерки, насочени към животновъди с големи стопанства във връзка с отворения прием по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“, целеви прием за земеделски стопани в сектор „Животновъдство“. Имаше интерес и към очакваната подмярка, насочена към по-малките земеделски стопанства- 4.1.2 „Инвестиции в земеделските стопанства от Тематичната подпрограма за развитие на малки стопанства“ на ПРСР 2014-2020г. Земеделските стопани бяха запознати с подготвяните в момента условия по трите подмерки, свързани с преодоляване на последствията от Covid-19 в земеделския и преработвателния сектор.

Освен за нея, експертите предоставиха информация и за националната програма за пчеларство, за националната програма за лозаро-винарския сектор, за възможностите за кандидатстване към стратегиите на местните инициативни групи и др.

Посетителите на откритите приемни бяха насочени към програми и процедури за финансиране на спортни клубове, на хора в неравностойно положение, на НПО сектора, на младежки организации.

На работодателите бяха разяснени условията за кандидатстване по процедури “Заетост за теб” и „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19“ по ОПРЧР 2014-2020г., целящи да се подкрепят работодатели и безработни лица във връзка с негативните последици от разпространението на COVID-19.

На всички, посетили откритата приемна на Областен информационен център-Ямбол, бяха предоставени информационни материали за актуални и предстоящи процедури, както и рекламни такива.

ОИЦ – Ямбол е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, функциониращи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!