Обратно към категорията

Община Болярово подпомага пострадали от наводнения

Добавено на: 27.03.2021 09:11
Снимки: архив
   

Майка, която се грижи като личен асистент за дъщеря си- инвалид, но сама се налага да влезе в болница и няма средства за лечение. Родители на три деца, едно от които се нуждае, заради здравословен проблем от освидетелстване от ТЕЛК, но нямат пари да го заведат нито на контролни прегледи, нито до лекарската комисия в областния град Ямбол. Мъж с бъбречна недостатъчност, за когото и съпругата му единствените доходи е помощта от ТЕЛК-решението. Такива са съдбите на част от хората от община Болярово, подали молби до Общинския съвет за отпускане на еднократни помощи от бюджета.

На 29 март съветниците ще гласуват по предложението на кмета на общината Христо Христов помощи да бъде отпуснати на 74 жители на града и селата. Общата сума от местния бюджет, която ще бъде разпределена е 14 860 лева.

В списъка, освен хора със сериозни здравословни и материални проблеми, са и пострадалите от наводненията през януари тази година. По 300 лева помощ се отпуска на собствениците на 11 жилища в село Попово, на 4 къщи в село Воден, на 3 къщи в село Мамарчево и на по един имот в селата Стефан Караджово, Златиница и Голямо Крушево. 400 лева ще получи и мъж от Мамарчево, чието жилище е унищожено при пожар. Освен домът, са изгорели и мебелите, уредите и документите на семейството.

По 200 лева ще получат и майките на пет бебета, родени в периода от 26 ноември м.г. до 19 февруари т.г. Сред родилите няма непълнолетни, майките са на възраст между 27 и 36 години.


Маркери: няма, лева, село

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!