Обратно към категорията

Община Болярово продължава изпълнението на дейностите по проект „WinEU.rur”

Добавено на: 15.11.2023 13:53
   

Делегация, водена от заместник-кмета на община Болярово посети община Лендава, Словения, където взе участие в международно събитие „Творчество, колективен интелект и нови възможности за устойчив туризъм и популяризиране и валоризация на европейските винени райони“.

Това беше четвъртото международно събитие по проекта и продължи през периода 10 – 13 ноември 2023 година.

Събитието е част от проект Присъстващо управление на европейските културно-исторически ценности на традиционните земеделски райони“ –winEU.rur.

Водещ партньор по проекта е община Ведра от област Галиция, Испания. Останалите партньори са от Хърватия, Словения, Италия и Португалия.

Продължителността на проекта е 24 месеца, като изпълнението започна на 1 декември 2022, а бюджетът му е 148 010 евро и се финансира от програма „ Граждани, равенство, права и ценности“ (CERV) на ЕС.

Целта на проекта е да се създаде мрежа от малки селски общности за опазване, популяризиране и подобряване на европейските селски територии, което да подобри наличните действия за развитие на устойчив туризъм и дейностите по дигиталния и екологичен преход, но също и да се дефинират стратегии за присъстващо управление на европейските културно-исторически ценности на традиционните земеделски райони, основано на социалните, културните и исторически ценности на тези региони, като средство за по-зелени, по-дигитални и по-устойчиви европейски селски райони.

Целият проект е фокусиран по-конкретно в традициите, опита, иновациите, добрите практики при отглеждането на лозови насаждения, както и при производството на вино.

Следващото международно събитие ще се проведе през месец февруари 2024 година и ще бъде домакинствано от община Болярово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!