Обратно към категорията

Община Болярово разширява още социалноздравните услуги

Добавено на: 16.11.2022 08:08
   

252 755 лв. се предоставят на община Болярово за реализация на проекта „Грижа в дома за нуждаещите се лица в община Болярово”. Това става ясно от решение на Цветан Спасов, главен директор и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. По проекта се предвижда да бъдат разкрити нови 12 работни места за социални асистенти, като услугата ще бъде предоставяна чрез Домашния социален патронаж на 46 възрастни хора.
Разширяване на интегрираните социалноздравни услуги, които сега предлага общината, предвижда и проектът „Укрепване на капацитета на община Болярово”, с който също ще се кандидатства за финансиране.
Чрез целева национална програма ще се търсят средства и за осигуряване на нов лекотоварен автомобил за разнос на храната за потребителите по проекта „Топъл обяд” и домашния социален патронаж.
Грижата за хората е на преден план за общинската администрация в община Болярово и в тази връзка са предприети поредица от социални мерки, коментира кметът Христо Христов. По проекти на общината са назначени социални асистенти за нуждаещи се, осигурена е грижа в дома чрез редица проекти. Чрез домашния социален патронаж се предоставя топъл обяд за близо 10 процента от населението. Общината предлага и преференциални цени на дървата за отопление от 45 лева за кубик за местното население, осигурява и помощи за децата от училищата и безплатните детски градини.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!