Обратно към категорията

Община Болярово съдейства на „Български пощи“ при изплащането на пенсиите

Добавено на: 04.04.2020 10:48
   

Община Болярово ще окаже пълно съдействие на „Български пощи“ за спазването на мерките за биосигурност в дните на изплащането на пенсиите. Само в града и селата Стефан Караджово, Голямо Крушево, Попово, Мамарчево, Воден и Шарково има пощенски клонове, но, както и досега, кметските наместници и на останалите 13 села в общината са създали организация за навременното изплащане на пенсиите на хората от третата възраст. От общината са осигурени и безплатно маски за жителите на населените места, така, че ще бъде спазена препоръката и от пощите хората да се редят на опашка с лични предпазни средства. 

Общинското ръководство е договорило с „Български пощи“ на най-възрастните и на хора с увреждания пощальоните да изплащат пенсиите на място в дома. За всички останали графикът е съобразен и се предприемат мерки да не се допуска струпване на хора, съобщи кметът Христо Христов.

Изплащането на пенсиите за месец април 2020 г. в пощенските станции ще ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 16 април, така, че пенсионерите да посрещнат спокойно Великденските празници. На тези, които не са успели да си получат парите до 16 април, е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 и 23 април включително, съобщи говорителят на „Български пощи“ Дора Цветкова.

Заедно с пенсиите ще бъде изплатена и еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. на хората, чиято пенсия или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2020 г., е в размер до 363,00 лв. включително.

От „Български пощи“ съобщиха също, че в случай, че клиентът е възпрепятстван да посети пощенската станция, част от пенсията му /до двукратния размер на социалната пенсия или 283,26 лв./ може да бъде изплатена на негов съпруг/съпруга/, пълнолетни деца или родители. За целта те трябва да представят своята лична карта и личната карта на пенсионера. Пълният размер на пенсията може да бъде получен и от трети човек срещу

предоставяне на еднократно изрично или нотариално заверено пълномощно.

От Община Болярово и от „Български пощи“ призовават хората, които са под 60 години да не посещават пощенските клонове до 12 часа в дните от 7 до 23 април с цел да бъдат приоритетно обслужени пенсионерите и да не се допуска струпването на хора.

Нека не забравяме, че  пощальоните са също от хората на първа линия в тази пандемия, както и общинската администрация, кметовете и кметските наместници. Нека бъдем отговорни към здравето на себе си и на всички останали!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!