Обратно към категорията

В Община Болярово всички секционни избирателни комисии започнаха работа навреме, изборният процес протича нормално

Добавено на: 29.10.2023 08:42
   

В Община Болярово всички секционни избирателни комисии започнаха работа навреме, изборният процес протича нормално, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Право на вот имат 2732-ма жители. Те гласуват днес в 22 избирателни секции, от които една подвижна и една в Дома за стари хора в с. Воден.

Гражданите с увредено зрение или със затруднения в придвижването, желаещи да гласуват в изборния ден, могат да заявят транспорт на дежурните телефони на община Болярово в изборния ден - 29.10.2023 г. от 08,00ч. до 18,00 ч., на телефони: 04741/60-93 и 04741/69-32. На разположение ще бъдат осигурени дежурни автомобили.

Трима са кандидатите за кмет на община Болярово. За единадесетте места за общински съветници се борят общо 28 кандидати, регистрирани в пет листи на партии и коалиции.

Кмет на населеното място избират в 7 от общо 19 села на общината, като в едно от тях има само един претендент за кметския стол.

Проверките за спазване разпоредбите на Закона за гражданска регистрация, относно извършените адресни регистрации или промяната на адреси в периода от 1 май 2022 година до 3 април тази година на територията на община Болярово завършиха без констатирани нарушения. В състава на комисията, извършила проверките влязоха експерти от „ГРАО“, Местни данъци и такси, Областна администрация – Ямбол, инспектори от местното управление на полицията и представител на общината.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!