Обратно към категорията

Община Тунджа с допълнителни услуги в домашна среда

Добавено на: 27.04.2020 17:17
   

На 23.04.2020 г. Община „Тунджа“ подписа с Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Допълнително споразумение за изменение на Административен договор, с който се финансира проектно предложение „Център „Домашни грижи" - интегриран модел на патронажни медико-социални услуги за възрастни хора и лица с увреждания в малките населени места от селски тип в община "Тунджа". С подписване на анекса ще се финансира процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.101 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ – Компонент 3 по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020 .

По проекта ще се финансират само услуги в домашна среда за хора от уязвими групи във връзка със спазване на мерки срещу пандемията от COVID-19 на територията на община „Тунджа“.

Над 130 лица в риск, с увреждания и възрастни хора с хронични здравословни проблеми, живеещи на територията на общината ще се възползват от новите логистични услуги, включващи доставка на готова храна, закупуване на храни, лекарствени средства и др. със средства на потребителите в продължение на 9 месеца.

Ще бъде осигурена заетост за 35 лица в подкрепа на потребителите до дома.

Планираната продължителност на проектните дейности е до 31.12.2020 г.

Общият размер на одобрената безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 212 550.00 лв.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!