Обратно към категорията

Община Тунджа отбеляза 118 години от рождението на Джон Атанасов

Добавено на: 05.10.2021 10:49
   

В празник за село Бояджик и за община „Тунджа“ се превърна честването на 118-тата годишнина от рождението на Джон Атанасов. Пред паметника му в центъра на Бояджик отново се събраха деца, ученици, жители на селото и гости, за да почетат заедно паметта на откривателя, направил селото им световно известно.

Кметът на Бояджик Елена Маджарова открои значението на световнопризнатия учен, а кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев припомни уроците, които ни предава Джон Атанасов - неуморимия стремеж към знание и откриване на новото и неговата любов към родовите корени. „Ние се гордеем, че гордият и неуморим бояджишки дух е успял да даде на света личност като Джон Атанасов, затова ще пазим и ще предаваме спомена за него и за значимостта на делото му“, подчерта в словото си той.

Момичетата от танцов състав „Магия“ към НЧ „Джон Атанасов 1928“ демонстрираха магията на народните танци.

Гости на празника бяха председателят на Общински съвет „Тунджа“ Нели Славова, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев и неговите заместници Светла Стоянова, Димитър Димитров и Светозар Грозев, секретарят на общината Галина Иванова, директорът на дирекция Владимир Стоев, началникът на РУО – Ямбол Стойко Стойков, Ангел Ангелов, организатор в НТС – Ямбол, кметове и общински съветници.

В знак на признателност към делото на Джон Атанасов бяха поднесени венци и цветя на паметника.

Вечерта в залата на читалището бяха излъчени два документални филма за живота на Джон Атанасов и за посещението му в България и в с. Бояджик.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!