Обратно към категорията

Община Ямбол организира конкурс за рисунка за ученици, посветен на 185 години от рождението на ямболския будител Ради Колесов

Добавено на: 14.10.2022 11:10
   

Община Ямбол организира конкурс за рисунка за ученици от I до ХІІ клас, посветен на живота и делото на нашия виден съгражданин и будител Ради Иванов Колесов /1837 г. - 1862 г./

Проявата е организирана по повод 185 години от рождението и 160 години от кончината му.

Ради Колесов е учител, просветител, поет, преводач, борец за независима Българска православна църква и за освобождение на България, съратник на Георги Раковски и Капитан Дядо Никола, приятел на Добри Чинтулов, учител на Георги Дражев, съвременник на Васил Левски.

Целта на мероприятието е да способства за изграждане на патриотично съзнание и възпитание на децата и провокиране на техния интерес към забележителните личности – будители от град Ямбол, чрез творчество в областта на изобразителното изкуство.

Темата на конкурса са личността и дейността на бележития ямболски будител Ради Иванов Колесов. Учениците имат възможността да рисуват както негови портрети, така и паметници, сцени от живота му.

Конкурсът се провежда за първа година в гр. Ямбол.

Срокът за представяне на произведенията е 7 ноември 2022 г., понеделник, включително.

Проявата е отворена за всички индивидуални участници от училища, читалища, клубове и школи на територията на община Ямбол. Възрастовите категории са, както следва: І възрастова група – от I до ІV клас, ІІ възрастова група – от V до VІІІ клас, ІІІ възрастова група - от ІХ до ХІІ клас.

За участие в конкурса се допускат изпратилите рисунка, на гърба на която е написана следната информация: име и фамилия на участника, институция, клас, телефон за връзка.

Награди ще има за 1, 2 и 3 място в трите възрастови групи на конкурса.

Резултатите от проявата ще бъдат обявени на 26 ноември 2022 година на официалната страница на Община Ямбол, както и страницата на Община Ямбол във Фейсбук.

Адресът за подаване на творбите е: гр. Ямбол, пл. „Освобождение“ 1, Културно-информационен център „Безистен“ - за Конкурса за млади художници, посветен на Ради Иванов Колесов.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!