Обратно към категорията

Община Ямбол ще подпомага семействата с деца

Добавено на: 31.12.2020 12:21
   

Общинските съветници приеха на сесия предложената от ръководството на Община Ямбол Наредба за реда и условията за отпускане и изплащане на еднократна финансова помощ за стимулиране раждането и отглеждането на деца в община Ямбол. Досега в Ямбол липсваше подзаконов нормативен акт, въз основа на който да се отпускат финансови средства за подпомагане на семейства с деца. Приемането на Наредбата има за цел стимулирането на раждаемостта в община Ямбол и задържането на млади хора в нея, както и преодоляването на отрицателния прираст на населението, раждането на деца от малолетни и непълнолетни майки и преждевременното им напускане на училище.

В Наредбата са разписани ясни правила за предоставяне на помощ за новородени деца в Община Ямбол, като са определени реда и условията за отпускане и изплащане на еднократна финансова помощ при раждане на дете.

Прилагането на Наредба за реда и условията за отпускане и изплащане на еднократна финансова помощ за стимулиране раждането и отглеждането на деца в община Ямбол ще е свързано с изразходване на допълнителни финансови средства от бюджета на Общината, но не и с ангажиране на допълнителен човешки ресурс.

Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ чрез разгласяване в местно печатно издание и ще бъде публикувана на страницата на Община Ямбол.

На сесията беше приета и план-сметката за битовите отпадъци, няма да се повишава такса смет за 2021 година. Въпреки че на този етап се дофинасира от Община Ямбол, завишените разходи са във връзка с повишените отчисления за депониране към РИОСВ.

Общинските съветници гласуваха и намаляване на месечното възнаграждение на управителя на „ДКЦ № 1 – Ямбол“ ЕООД д-р Венцислав Славов в размер до четирикратния размер на минималната месечна работна заплата в България за съответния месец, считано от 1 януари 2021 г., за срок от четири месеца. Правените разходи за месечна заплата на управителя на дружеството надвишават в пъти реализирания дивидент в годишен аспект. Освободените средства от трудовото възнаграждение ще бъдат инвестирани в подобряване на здравното обслужване на населението на Ямбол и областта.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!