Обратно към категорията

Община Ямбол започна ремонт на спортните площадки в три ямболски училища

Добавено на: 01.11.2021 17:08
   

Община Ямбол започна поетапен ремонт на спортните площадки в три ямболски училища, вече е ремонтирано игрището в комплекс "Георги Бенковски" до блок 21. Там е положена нова винилова настилка. Тази площадка е с най-големи размери от всички изброени и се надяваме, че ще се използва активно от младежите в квартала. 

В момента се полага настилката на територията на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. В двора се изгражда площадка за мини футбол с изкуствена тревна настилка, възстановяват се волейболно и баскетболно игрище с настилка тип "тартан".

Изборът на това учебно заведение е свързано с факта, че то се намира в геометрични център на големия ямболски квартал "Аврен", в близост са и други три големи жилищни комплекса. Дворът е достатъчно голям, за да бъде използван и за други видове спорт.

Предстои и ремонт на две баскетболни игрища в комбинация с игрище за мини футбол в Спортно училище "Пиер дьо Кубертен" в квартал "Каргон". Такава спортна площадка ще бъде изградена и в двора на Профилирана гимназия "Васил Левски" в централната градска част.

Игрищата ще бъдат със свободен достъп и ще могат да се използват от всички граждани на Ямбол извън учебните занятия, както и в почивните дни. На всеки от обектите ще бъде монтирано и видеонаблюдение за по-голяма безопасност на хората и с цел превенция на вандалски прояви.

Финансирането е от бюджета на Общината, с изключение на площадката в Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, но и в този проект училището има частично самоучастие. 

Идеята за отварянето на училищни дворове е добра практика, заимствана от други големи областни градове.

Ако проектите бъдат успешни и се пазят от ямболските младежи, игрища се бъдат изградени и в други училища в нашия град. Ръководството на Община Ямбол неведнъж е заявявало, че сред неговите приоритети е развитието на откритите пространства в ползва на жителите на града. Община Ямбол моли всички граждани да пазят съоръженията, след като те бъдат изградени.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!