Обратно към категорията

Община Ямбол започва подготовка за помощ към наши съграждани

Добавено на: 01.04.2020 11:57
   

„Помощ трябва да бъде оказана и на хората, които ще останат без работа и доходи след тази криза. Става въпрос за подпомагане на наши съграждани, които ще бъдат извън списъците на социално слабите лица. Ситуацията е много динамична, затова подготовката започва още от сега. Тези допълнителни мерки по никакъв начин няма да се отразят на вече регистрираните социално слаби граждани! Хората и отговорността към тях са основен приоритет на Община Ямбол.“, завяви кметът на Ямбол Валентин Ревански при инциираната от него среща с директорите на специализирани институции за социални услуги. 

На срещата беше обсъдена допълнителната организация, която трябва да бъде създадена в помощ на гражданите в условията на разпространение на коронавирус. 

В тази връзка започват да се набират доброволци, които да закупуват хранителни продукти на възрастни, трудноподвижни граждани и на хора, поставени под карантина.

Всеки, който иска да бъде включен като доброволец в патронирането на нуждаещи се лица, може да заяви желанието си на телефон 046/62 20 56 в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни. Доброволците ще трябва да заявят своето желание дали искат или не искат да помагат на карантинирани граждани.

Хората, които имат нужда от съвет от психолог или връзка с общопрактикуващ лекар, имат възможност да потърсят помощ на телефон 046/ 68 10 91.

Телефонните линии ще бъдат на разположение за граждани в часовете между 08:00 - 17:00 часа.

​Жителите на Ямбол могат да получават консултации  по въпроси, свързани с въведените мерки за разпространението на коронавирус, на телефон 046/68 14 04.

Всички сигнали от телефон 112, получени от дежурните към Община Ямбол, както и сигналите за лица, неспазващи карантината, ще се приемат на същия телефонен номер - 046/68 14 04 в Дирекция „Хуманитарни дейности“.

Припомяме, че Домашен социален патронаж към Дома за стари хора – Ямбол, също обслужва лицата, подали заявка за закупуване на хранителни продукти от първа необходимост.

Телефони за контакт: 046/66 92 15 –  Виолета Ковачева 

                                     046/ 66 92 12 – Виолета Господинова

ДСП обслужва и всички лица по проект „Топъл обяд“.

Община Ямбол вече стартира и кампания по набиране на средства за хора в затруднено материално положение. Ако искате да дарите хранителни продукти или финансови средства, използвайте следния телефон за контакт: 046/ 681 225.

За да подкрепите нуждаещите се лица, извън социалните списъци може да използвате следната банкова сметка:

IBAN: BG13SOMB9130 8424 4203 44

BIC: SOMBBGSF

Код за вид плащане: 44 51 00

С пояснение: Коронавирус - социална помощ

„Общинска банка“ АД – Клон Ямбол

Допълнително ще бъде обявен телефонен номер, на който нуждаещи се граждани, ще могат да се записват за получаването на помощ, както и критериите, на които трябва да отговарят.

В създалата се извънредна ситуация Община Ямбол ще разчита на помощ както от страна на държавата, така и от страна на наши успели съграждани, които живеят в Ямбол или извън него. „Призоваваме ги да помогнат, с каквото могат - със средства или хранителни продукти, на хората, които ще изпаднат в трудно положение и ще изгубят своята работа. Предварително благодаря на всеки, който се отзове.“, допълни кметът на Ямбол Валентин Ревански.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!