Обратно към категорията

Обсъдиха начините за справяне с безработицата в уязвимите групи в Стралджа

Добавено на: 15.08.2020 10:12
Снимки: Община Стралджа
   

Начините за справяне с безработицата в уязвимите групи беше основната тема на разговор между управата на община Стралджа, заместник-министъра на Труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, преподавателят в СУ”Климент Охридски” доц.Георги Бърдаров и проф. Иван Станков – бивш министър на земеделието и преподавател в Тракийски университет, съобщиха от община Стралджа.

Сред обсъдените теми беше начинът за създаване на социални предприятия основно в сферата на земеделието на територията на община Стралджа. Доктор Петрова насочи вниманието на общинските ръководители в очакваните средства за социална икономика в новия програмен период и припомни добрите и работещи практики, обособени в сътрудничеството между Социалното министерство и община Стралджа.

Обсъдени бяха и анализи свързани с демографските проблеми в общината и областта. Според кмета на общината Атанас Киров, ползата от такъв тип срещи е повече от видима и даде пример с желанието на община Стралджа да регистрира социално предприятие, което да изгради зеленчукова оранжерия, която освен, че ще наема работници от града и общината, ще реализира продукцията си в местните социалните домове, патронажи и учебни заведения.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!